Αντικείμενο
του Προγράμματος

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο πεδίο της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής , καθώς και της Βιοϊατρικής, με έμφαση στη μεταφραστική έρευνα. Συνδέοντας τη βασική εργαστηριακή έρευνα με την κλινική πράξη, το πεδίο της μεταφραστικής έρευνας στοχεύει στην αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων και των τεχνολογιών αιχμής των Μοριακών Βιοεπιστημών για την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών μεθόδων, θεραπευτικών μέσων και προσεγγίσεων. 

Οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε τομείς όπως η Βιοϊατρική Έρευνα, η Βιοτεχνολογία και η Μοριακή Διάγνωση και θα μπορούν να στελεχώσουν τόσο ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα όσο και βιοϊατρικά, διαγνωστικά εργαστήρια καθώς και βιοτεχνολογικές και φαρμακευτικές εταιρείες.

Πρόγραμμα Σπουδών

Δείτε το πρόγραμμα σπουδών και τα περιεχόμενα των μαθημάτων.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Αριθμός Εισακτέων, Κατηγορίες Υποψηφίων, Δικαιολογητικά

Υποτροφία Αριστείας

"Το μεταπτυχιακό Μεταφραστική Έρευνα στη Βιοϊατρική καλύπτει ένα ακαδημαϊκό αντικείμενο αιχμής με ποικίλες εφαρμογές σε πολλούς κλάδους διαφόρων επιστημών. Η εμπειρία μου από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ήταν εξαιρετική και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε συναδέλφους βιολόγους και μη. Είχαμε την ευκαιρία να συνδιαλεχθούμε με επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια εμπειρία ιδιαίτερα ξεχωριστή. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το μεταπτυχιακό, είμαι ευγνώμων για την άριστη συνεργασία που είχα τόσο με τους καθηγητές και τους προσκεκλημένους ομιλητές, όσο και με τους συμφοιτητές μου στο ΠΜΣ''. 

Αθανάσιος Τάσης, Μεταπτυχιακός φοιτητής

Υπότροφος Αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022

Οι απόφοιτοι

"...Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε ένα νέο φοιτήτη που θα ήθελε να ασχοληθεί ενεργά με την έρευνα"
Christos Efstathiou, BSc, MSc. Laboratory of Molecular Cell Biology, Cell Cycle and Proteomics, Department of Molecular Biology and Genetics

Νέα - Ανακοινώσεις


ΠΜΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ


Design & Development by Prisma Electronics

© 2020 Π.Μ.Σ. Μεταφραστική Ερευνά στην Βιοιατρική